Begin je dag goed, met een Syrische Picknick!

Een laat ontbijt voor de feestgangers van Koningsnacht of een gezellige lunch voor de vroege vogels die al uit het Goffertpark komen; Oranjepop’s traditionele picknick, dit jaar met een iets minder traditioneel tintje.

Hoe begin je je Koningsdag beter dan op een kleedje in het gras van het Hunnerpark, met je vrienden, familie of geliefde en een picknickmand gevuld met allerlei lekkers? Oranjepop organiseert voor de tweede keer een picknick voorafgaand aan het festival, dit jaar in samenwerking met Café de Plak.

Het oud-Hollandse broodje kaas komt niet terug in de picknickmanden, in plaats daarvan vind je Syrisch brood met verschillende soorten spreads, jam en vruchtensap. Alles volgens traditioneel recept, samengesteld en klaargemaakt door de Syrische koks Saad en Sevag, die sinds oktober 2015 op het Heumensoord wonen. Sinds een aantal maanden verwennen zij de bezoekers van De Plak op zondagavond met Syrische gerechten en op Koningsdag willen ze de bezoekers van Oranjepop ook kennis laten maken met lekkernijen uit hun thuisland. De picknick wordt muzikaal aangekleed met Syrische muziek, compleet met een traditionele luit-speler.

De picknickmanden zijn samengesteld voor 2 personen worden tussen 12.00 en 13.00u uitgedeeld op het festivalterrein. De kosten bedragen 6 munten, ofwel, 3 munten per persoon. De entree voor het festival is bij deze prijs inbegrepen. De opbrengst van de picknick komt ten goede aan de koks, en wordt onder andere ingezet voor scholing.

Je inschrijven voor de picknick is vet handig, je weet dan namelijk zeker dat je niet achter het net vist – en wij weten ongeveer hoeveel manden er moeten worden samengesteld. Intekenen kan Hierrrrrr!